Events

The beating heart of Beer&Food Attraction is the Beer&Tech Arena, located in Hall C7.
Here, beer culture and technological innovation come together in an extraordinary journey of discovery.

This synergy comes to life through a series of meetings and training sessions carried out in close collaboration with universities, consortia and associations in the sector.

At the heart of this journey, operators find a common ground in which to share ideas, experiment with new approaches and deepen their knowledge.
 

DISCOVER ALL THE EVENTS
IN BEER&TECH ARENA

 


 

The following award ceremonies will take place in this space:

 

  • Beer of the Year Award, organized by Unionbirrai
  • Lorenzo Cagnoni Award, organized by ANGI (National Association of Young Innovators)
  • PUB&FRIENDS AWARDS and HORECA SOCIAL STARS, promoted by Dammiunabirra.it
  • Beer Academy, curated by The World of Beer

 



The confirmed partners of the Beer&Tech Arena are:

  • AssoBirra with contributions from: Brewers of Europe, Brewers Association, Cerveceros de España
  • Unionbirrai
  • Unione Degustatori Birre
  • Imbottigliamento
  • Italian Catering Cooperative
  • University of Udine
  • CERB (Center for Research on Beer Excellence)
  • Agenzia delle Dogane e dei Monopoli, in collaboration with AssoBirra and Unionbirrai

Here is the schedule of events during the 3 days in Beer&Tech Arena


 

SUNDAY, FEBRUARY 16
 

11 a.m. - 12 p.m. | Unionbirrai e Scuola Italiana Pizzaioli - Simposio dei fermentati: l'arte dell'abbinamento fra pizza e birra!

12:15 - 1:30 p.m. | Lorenzo Cagnoni Award

2 - 4 p.m. | Unionbirrai - Premio Birra dell'Anno

4:15 - 4:45 p.m. | Per una filiera più efficiente


MONDAY, FEBRUARY 17
 

11 - 11:30 a.m. Unione Degustatori Birre - Publican, Degustatore, Giudice: tre diversi approcci alle birre. Come valorizzarli al massimo?

11:45 a.m. - 12:15 p.m. | CERB - Centro di ricerca per l'eccellenza della birra - Birra analcolica: produzione e controllo di qualità

12:30 - 1 p.m. | Cronache di Birra - Italian Craft Beer Trends 2024

1:15 - 1:45 p.m. | Circana - Consumi Fuori Casa in Italia: comportamenti e stime di crescita del mercato

2 - 3 p.m | Rusmini Consulting - PUB&FRIENDS AWARDS

3:15 - 4:15 p.m. | Carlsberg e CREA

4:20 - 4:50 p.m. | CIBO ARTIGIANALE - La riconquista dei sapori “familiari” e la valorizzazione del territorio agricolo.

5 - 6 p.m | Il Mondo della Birra - Accademia della Birra

6 - 7 p.m. | Il Mondo della Birra - Aperitivo Il Mondo della Birra


TUESDAY, FEBRUARY 18
 

10:45 - 11:30 a.m. | Brewers Association

12 - 12:30 p.m. |  Nuovi approcci e futuri scenari per i microbirrifici artigianali

12:45 - 1:15 p.m. | Luppolo Made in Italy - La Filiera del luppolo italiano: la sfida della sostenibilità ambientale

1:30 - 2:15 p.m. | Unionbirrai - Fare cultura della birra, sul serio! Tra formazione scuola e territorio

2:30 - 3 p.m | Agenzia delle Dogane e dei Monopoli

3:15 - 5 p.m. | Rusmini Consulting - Horeca Social Stars